۱۴۰۴ خرداد ۱۳, سه‌شنبه

دانش‌آموزان بعد از فارغ‌التحصیلی نمی‌توانند حتی نامه اداری بنویسند/ نه فقط ۱۵ وزیر، بلکه کسانی که آنها را انتخاب کردند هم باید پاسخگو باشند!

 


کیارسی در گفت و گو با رکنا گفت: پاسخگویی به عملکرد وزارت آموزش و پرورش نباید تنها محدود به ۱۵ وزیر و سرپرست این وزارتخانه باشد؛ بلکه باید افرادی که در انتخاب و تأیید این مدیران نقش داشته‌اند نیز زیر ذره‌بین قرار گیرند. این پرسش‌ها باید به‌عنوان یک ضرورت جدی در راستای احقاق حقوق نسل آینده کشور دنبال شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا ، وزارت آموزش و پرورش، نهادی که باید آینده‌سازان کشور را پرورش دهد، امروز در باتلاق تغییرات مکرر مدیریتی و سیاست‌های سلیقه‌ای غرق شده است. نسل جدیدی که از این سیستم آموزشی خارج می‌شود، نه تنها سواد کافی ندارد، بلکه مهارت‌های اجتماعی و تربیتی لازم برای ایفای نقش در خانواده و جامعه را نیز از دست داده است. آیا کشور ما به دست نسلی ناآماده و بی‌مسئولیت سپرده می‌شود؟

مرتضی کیارسی، کارشناس پدافند غیرعامل، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، با نگرانی عمیق درباره وضعیت وزارت آموزش و پرورش ایران، از این وزارتخانه به عنوان یکی از حساس‌ترین و مهم‌ترین وزارتخانه‌های دولت یاد کرد که مسئولیت مستقیم تربیت و پرورش نسل‌های آینده کشور را بر عهده دارد.

او توضیح داد: «وزارت آموزش و پرورش مانند خمیری است که هر طور شکل بدهی، همان شکل را به خود می‌گیرد. این وزارتخانه باید فرزندان ما را در دو بخش آموزش و پرورش به بهترین نحو آماده کند تا آنها بتوانند در آینده مسئولیت‌های مهمی در خانواده و جامعه برعهده بگیرند.» کیارسی اشاره کرد که این اهمیت به ویژه در دوران حساس سنی دانش‌آموزان، نقش کلیدی دارد.

کیارسی به تجربه تاریخی اشاره کرد و گفت: «در ابتدای انقلاب و دوران جنگ تحمیلی، نوجوانان و جوانانی که به جبهه‌ها رفتند و با جان و دل شهید شدند، متاثر از نظام آموزشی و تربیتی آن زمان بودند که ترکیبی از آموزش دوران پهلوی و نظام آموزشی پس از انقلاب بود.» اما او تاکید کرد که وزارت آموزش و پرورش امروز در ایران درگیر مشکلاتی جدی است.

یکی از نکات کلیدی که کیارسی مطرح کرد، تعداد بالای تغییرات مدیریتی در این وزارتخانه است: «در طول حدود ۲۰ سال گذشته، یعنی از سال ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۴، وزارت آموزش و پرورش ۱۵ وزیر و سرپرست مختلف را تجربه کرده است؛ تغییری که ثبات را از بین برده و منجر به تغییرات سلیقه‌ای و مکرر در سیاست‌ها، کتب درسی و اسناد آموزشی شده است.» این موضوع به گفته او بارها توسط مردم، کارشناسان و حتی مقام معظم رهبری به صورت جدی مورد انتقاد قرار گرفته است.

کیارسی به ابعاد بزرگ وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد: «این وزارتخانه بیش از یک میلیون حقوق بگیر دارد که حدود ۳۶  هزار نفر آنها فقط کارکنان ستاد هستند.» او ضمن ابراز نگرانی از فضای فکری و مدیریتی حاکم بر این وزارتخانه، افزود: «موضوع فقط در تعداد نیست بلکه کیفیت آموزش و پرورش است که دچار مشکل شده است.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر